January 21, 2021, 08:15:29 AM

News:

Dobrodošli!


PUBG - Igrate li?

Started by gokart, December 14, 2019, 09:12:24 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

gokart

PlayerUnknown's Battlegrounds - igrate li?

Moze se igrati i sa malo slabijim racunarom:

gokart

December 16, 2019, 07:50:05 PM #1 Last Edit: January 01, 2020, 02:39:08 PM by gokart
Ako niste igrali "PUBG" ili ste se rijetko okusavali, radi se o sljedećem: Vi i još 99 igrača u stvarnom vremenu padate padobranom na udaljeno ostrvo. Ostrvo je nekada bilo naseljeno ali sada je napušteno, sa kućama i zgradama prepuštenim prirodi i vašoj igri! Nasumično raspoređeno, po ostrvu su oružje, municija, odjeća, panciri i šljemovi, predmeti za liječenje i ostalo što se može pronaći unutar zgrada, kao i nekoliko vozila koja čekaju na igrače.

Cilj: biti posljednji čovjek ili žena koji ostaje živ. Svaki igrač pokušava ubiti drugog igrača. To se može učiniti na bilo koji način koji je u igri dostupan: trčite i tražite svoj put preko ostrva, pričekajte i sakrijte se u zasjedu ili se smjestite snajpersko gnijezdo i lezite dok drugi se igrači bore, možete čak pronači automobil i odigrati u GTA stilu! Ali na kraju ćete morati ustati, kretati se i ići prema dijelu u kojem se odigrava završna borba.

PUBG igra se odvija tako što se teren za igru smanjuje u sve manje ograničene zone: unutar kruga ocrtanog bijelom bojom je sigurno područje, a prostor koji tokom igre postaje plav je područje igre štetno za igrače i u njemu se ne možete dugo zadržati a da Vas to ne eliminiše. Zbog toga se morate pomjerati ka "sigurnom" dijelu.

Igra počinje na velikoj površini označenom kvadratima - kao na zemljopisnoj karti, ali područje igre se polako sažima u manje i manje krugove. Svaki put kada bijeli krug označi novo područje, ako niste unutar novog kruga, imat ćete nekoliko minuta da vozilom ili pješice dođete u novi manji, privlačite se pored ili povlačite od igrača koje vidite na putu i pretražujte zgrade za više oružja i pljačke. Ako se nakon odbrojavanja nađete izvan bijele kružnice, plavo područje će relativno brzo doći do Vas i smanjiti prostor za igru, kao i eliminisati sve igrače koje ostanu u plavom području. Ako zdravlje vašeg igrača dođe do nule i niste u sigurnoj zoni, izgubili ste.

drugi parametri u okruženju također okruženja mogu uticati na rezultat: slučajna ruta na kojoj avion padobranom baca zalihe za igrače, vremenu i dobu dana koji svakako utiču na igru, randomizirana "Crvena zona" u kojoj bombe mogu ubiti svakog igrača koji nije u skloništu.
Kako se broj preostalih igrača smanjuje, preživjeli su koncentrisani u manje i manje zone, sve dok ostajanje u skloništu ili snajperisanje ne prestane biti opcija i ne budete prisiljeni na direktan sukob koji će odlučiti pobjednika.

Ako niste posljednji živi igrač, to ne znači da je vaše vrijeme provedeno na igri uzalud utrošeno. Nagrađuje se sljedeće: vrijeme preživljavanja igrača, broj igrača koji ostaje kada budete eliminisati, kao i to koliko drugih igrača koje ste eliminisali. Prikupljenim odovima se može trgovati za sanduke sa nepoznatom sadržinom, u kojima se uglavnom nalaze neke kozmetičke nagrade u vidu odjeće i pribora koji vaš igrač može nositi na početku igre.

Igra se sastoji od sljedećeg: let padobranom, pronalaženje oružja, pronalaženje mjesta skrivanja ili vozila ili samo lutanje, kretanje ka području smanjenog igrališta sve dok vam isprekidana linija pokazuje smjer, na putu eliminišite druge igrače na koje naiđete i preživljavajte sve dok možete. Vrlo je jednostavno i sa samo jednim pobjednikom od stotinu igrača.
Ono što je nevjerojatno za PUBG je da možete naći dovoljan broj igrača za igru u bilo koje doba dana.

x

Ova igrica je fenomenalna, barem meni

gokart

Još malo plejgejma:


Prije nego što počnete sa igranjem provjerite postavke. Prije nego što započnete svoju prvu igru, svakako otiđite na postavke za vizualne i kontrolne opcije kako biste prilagodili stvari prema vašim željama. Evo nekoliko stvari koje morate znati.

PUBG se temelji na ARMA modu, tako da sva akcija više naginje ka tehničkom snimanju, a manje ka akcijskom stilu. Zato imajte u vidu više početnih ppostavki, kao npr. prekidač za način rada: mnoga oružja mogu se prebaciti iz pojedinačnog otvaranja vatre ili automatskog. Uvijek će započeti s automatskim ili poluautomatskim načinom pucanja ako je isto dostupno i što možete izmjenjivati prema potrebi.


Moguće je u bilo kojem trenutku izmjenjivati ​​prikaze svog igrača ("view") iz prva osobe u treću pomoću opcije "Uključi kameru". Dvostruko dodirivanje aktivira željeni "view", čak i u trećoj osobi. Pogleda na igrača iz treće osobe je pogodan za brzo kretanje, dok je prva osoba najbolja za brzo i tačno pregledanje i snajperisanje.

Provjerite jesu li tasteri za kartu i potrepštine jednostavni za pristup na pregled i izmjene. Također imajte na umu taster "freelook": koristan za provjeru okoline, čak i dok ste u pokretu.

Možda ćete htjeti namjestiti postavku lišća na vrlo nizak - igra je ljepša s puno biljaka, ali što manje lišća, to ćete bolje vidjeti druge igrače.


Početak igre: Doskočite i naoružajte se!

Kada skočite iz aviona, na početku na početku igre, vaš prioritet broj jedan je biti naoružan! Čak i najprostije oružje ili granata će vam pružiti prednost ako sretnete nekoga ko to još nije uspio pronaći. Ako je sve što imate šake ili hladno oružje, približite što je brže moguće i istovremeno skočite i napadajte. Teže će vas pogoditi, što je dobro.

Nakon skoka iz aviona moguće je preći jedan i po ili dva kilometra (kvadrata) prije nego što dođete do tla, zavisno od toga kada otvarate svoj padobran. Dakle, na početku svake igre distribucija igrača je uslovljena putanjom leta aviona.

Imajte to na umu dok se karta smanjuje i igrači se zbijaju na manji i manji prostor - to će vam omogućiti da predviđate odakle bi igrači mogli doči.

Izbjegavajte područja koja bi mogla biti privlačna, škola, bolnica, streljište i vojna baza na početku igre. Ove velike građevine su primamljive jer imaju puno oružja i opreme, ali privlače i mnoge druge igrače koji traže istu stvar. Što je više igrača na jednom mjestu, to je manje vjerojatno da ćete preživjeti u prvih nekoliko minuta.

Budite svjesni znakova prisustva ostalih igrača: otvorena vrata znače da je neko već u zgradi i pljačka na tom mjestu, ili je bio i otišao, što znači da je sve korisno već opljačkano. Vodite računa o tome da će lukavci zatvariti vrata za sobom kako bi postavili zamke. Kratko i jasno, budite spremni na bornu svaki put kada uđete u bilo koji objekat.


Zapamtite putanju aviona i vjerojatnu distribuciju igrača: ne više od dva kvadrata udaljeno od putanje aviona na glavnoj karti na početku igre. Igrači koji nađu vozila mogu putovati dalje, ali uopšteno, većina će se kretati gotovo ravnom linijom od prvobitnog mjesta slijetanja do vanjskog ruba igrališta. Možete predvidjeti smjer kretanja drugih igrača i izbjeći ih uzimajući manje vjerovatnu rutu, ili sakriti se mjestima mogućeg kretanja da ih upucate dok putuju.

Budite svjesni svog vremenskog ograničenja. Ne umirete odmah čim prostor za igru ​​bude ograničen, imate dodatno vrijeme dok plavi krug zatvara prostor ograničen bijelim krugom da stignete u sigurnost. Plavom krugu, u pravilu, igrači ne mogu pobječi pješice, ali ako ste blizu bijelog kruga i plava boja je još uvijek kilometrima daleko, vjerojatno imate vremena za još malo pljačke ili izviđanja. Čak i ako je blizu, biti iza plavog kruga neće vas odmah ubiti, ali morate biti brzi.

Ako ste na vrijeme ušli u sigurnu zonu, ne planirajte da se opustite: sigurna zona ponovno će se smanjiti za nekoliko minuta. Pametno korištenje stanki je prbilžavanje središtu sigurne zone, posebno ako pješačite. Sljedeća sigurna zona je skoru ovijek u sredini kruga.

Kretanje po karti, naročito preko mostova, vrlo često će vas dovesti do susreta s drugim igračima. Krečite se sa oprezom. Ako imate dosta vremena, možda ima smisla plivati: to je mnogo sporije, ali manja je vjerojatnoća da ćete privući pažnju, a ronjenje na kratke intervale može vam pomoći da izbjegnete pucnjavu.

Uzimanje vozila uvijek ima dvije strane. Brže ćete se kretati, ali buka iz motora omogućuje drugim igračima da vas otkriju. Izbjegavajte glavne ceste (gdje su drugi igrači već u potrazi za slučajno raspoređenim vozila) i, ako možete, idite u offroad. Budite oprezni: možete se oštetiti ako padnete. Ako izađete iz svog vozila, brzo krečite: ostali igrači će ga vidjeti i bićete na nišanu. Vozilo je dobro je ostaviti blizu zgrade, a zatim odmah se premjestiti na drugo mjesto da ih druge igrače maknete sa vašeg traga. Također imajte na umu da sva slučajna vozila stoje okrenuta prema istoku, tako da ako vidite da je okrenuto drugačije, prema drugom smjeru, drugi igrač ga je pomjerio i moguće da je ostavljeno kao zamka.

Tereti ispošteni iz aviona su najbolje mjesto za pronalaženje oružja kada igra odmakne, ali oni privlače i druge igrače. Budite spremni za borbu svaki put kad se približite jednom. Ostali se igrači mogu biti skriveni u okolini i čekati da pokupe svakoga ko se približi.

Ako ste prije igrali FPS igre, vjerojatno imate određeni stil igranja na koji ste navikli: snajperisti s dugim dometom, automatske puške srednjeg dometa, puške sa kratkim dometom. Nažalost, slučajna priroda PUBG-a znači da nećete uvijek imati svoj izbor oružja, pa čak i tipova oružja. Dobro je upoznati se sa svim vrstama: pištoljima, SMG-ovima, puškama svih vrsta i hladnim oružjem, kako biste postali konkurentni sa bilo kojim oružjem u rukama.