Autor Tema: Uslovi korištenja na koje ste pristali registracijom  (Posjeta: 9624 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Administrator

 • Administrator
 • *****
 • Postova: 6
Uslovi korištenja na koje ste pristali registracijom
« u: Prosinac 27, 2015, 01:55:28 prijepodne »
Uslovi korištenja na koje ste pristali registracijom


Dobrodošli na Forum.ba!

Forum.ba je novi bosanskohercegovački forum i mjesto na kojem registrovani članovi kroz diskusiju svakodnevno mogu razmjenjivati mišljenja i informacije. Registracija na Forum je besplatna, kao i ostatak boravka. Nadamo se će ovaj forum biti mjesto na koje ćete se rado vračati.

Da bi održali red i razmjenu mišljenja na civilizovanom i ugodnom nivou, molimo Vas da se pridržavate pravila. Na Forumu je zabranjeno:

 • kršenje zakona Bosne i Hercegovine (posebno Vam skrećemo pažnju na pozivanje na mržnju ili diskriminaciju, opravdavanje ili veličanje kaznenih djela, kršenje autorskih prava, pedofiliju, mučenje životinja i slično)
 • reklamiranje usluga i proizvoda bez dozvole administratora.
 • objavljivanje nepotrebnih i nepoželjnih informacija, informacija nevezanih za temu, postanje na način neprimjeren forumu ili pisanje postova na način koji smanjuje čitljivost foruma (uključuje i neprimjerene naslove i sihove)
 • ometanje rada uredništva Foruma (ignorisanje upozorenja, vraćanje jednom obrisanih tekstova i slično)
 • koriÅ¡tenje klonova dok Vam bilo koji korisnički račun ima zabranjen pristup Forumu (ban) ili korištenje više korisničkih računa na način koji zbunjuje ostale korisnike (raspravljanje na istoj temi s više nickova, slaganje s vlastitim argumentima...)
 • vrijećanje sagovornika, namjerno provociranje svađe na ličnom nivou, nekonstruktivnih nacionalnih, vjerskih i sličnih sukoba (trollanje)
 • objavljivanje privatnih podataka drugih forumaša
 • objavljivanje privatnih poruka
 • svako pominjanje vlastitih imena ili drugih ličnih podataka, bilo svojih ili tuđih, može rezultirati trajnim brisanjem postova i korisničkaog naloga

Svaki podforum može, imati svoja posebna, interna pravila. Molimo vas da ih pročitate (nalaze se kao top teme na podforumima) i isto tako molimo da ih se pridržavate.

Svi postovi su mišljenja njihovih autora, a ne vlasnika Foruma, uredništva Foruma ili Simple Machines, LLC. Oni se ne mogu smatrati odgovornim za sadržaj na ovom Forumu (forum.ba). Uredništvo Foruma radi na tome da se nedozvoljeni postovi sankcionišu, možda ćemo neke postove previdjeti ili ih nećemo uočiti na vrijeme. Molimo Vas da imate razumijevanja, i ako želite pomoći, slobodni ste svaki post za koji smatrate da krši pravila prijaviti moderatoru klikom na tekstualni link ispod svakog posta (tekst ny linku glasi "Prijaviti moderatoru").

Sami kreirate nivo anonimnosti na ovom forumu. Uredništvo Foruma se obavezuje da će sve vaše podatke smatrati tajnim. Jedini izuzetak je policijski ili sudski nalog po kojem smo dužni dati na uvid podatke vezane za korisnika nad kojim je u toku istražni postupak.

Ovaj forum je privatno vlasništvo. Većina uredništva Foruma su volonteri koji su odabrani da rade taj posao. Oni imaju pravo brisati, promijeniti, premjestiti ili izbrisati svaki post ili temu za koju smatraju da krši pravila ili je zbog nekog drugog razloga suvišna. Vaš korisnički račun može biti promjenjen ili uklonjen s Foruma ako uredništvo odluči da je takva akcija opravdana. Ova se pravila mogu promijeniti u bilo kojem trenutku bez prethodne najave.

Ako se slažete s ovim pravilima, možete nastaviti s registracijom. Ukoliko vam ona nisu prihvatljiva i ne želite ih poštivati, ne nastavljajte s registracijom ili ukoliko ste se već registrovali obrišite ili zatražite brisanje Vašeg naloga. Zahvaljujemo Vam se za čitanje i želimo vam ugodan boravak na Forumu.

Administracija foruma