Društvene diskusije > Pravo

Nacrt zakona o pecatima organa i institucija entiteta Republika Srpska

(1/1)

x:

NACRT ZAKONA O PEČATIMA ORGANA I INSTITUCIJA RS: Propisana mogućnost korištenja amblema Srpske, kao sadržaja pečata sa zakonom kojim se uređuje amblem


Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je i usvojila Nacrt zakona o pečatima organa i institucija Republike Srpske kojim se propisuje namjena, sadržaj i oblik pečata, čuvanje, upotreba i način izrade te njegovog uništavanje, kao i druga pitanja u vezi sa upotrebom pečata koje koriste republički organi i institucije.

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić rekla je, obrazlažući u Narodnoj skupštini ovo rješenje, da se Nacrtom zakona propisuje mogućnost korištenja amblema Srpske, kao sadržaja pečata sa zakonom kojim se uređuje amblem.

Ona je istakla da je razlog za donošenje ovog zakona usklađivanje sa sistemskim propisima Srpske, kao i preciziranje pojedinih rješenja u važećem zakonu.

- Važeći Zakon o pečatima ("Sl. glasnik RS", br. 17/1992, 63/2001 i 49/2007) donesen je 1992. godine i od donošenja dva puta je mijenjan i dopunjavan, 2001. i 2007. godine. S tim u vezi, bilo je neophodno pristupiti donošenju novog zakona s ciljem usklađivanja sa novim sistemskim propisima Srpske - obrazložila je Rešićeva.

IZVOR: www.pravobih.com

Navigacija

[0] Lista Poruka

Idi na punu verziju