Autor Tema: NARODNA SKUPSTINA RS: Usvojeno 17 zakona  (Posjeta: 650 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline x

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 202
NARODNA SKUPSTINA RS: Usvojeno 17 zakona
« u: Srpanj 08, 2018, 11:46:46 prijepodne »
NARODNA SKUPŠTINA RS: Usvojeno 17 zakona

Narodna skupština Republike Srpske na 28. posebnoj sjednici usvojila je 17 zakona, među kojima je i set zakona o povećanju plata u Republici Srpskoj, kao i Strategiju borbe protiv korupcije u Republici Srpskoj od 2018. do 2022. godine.

Usvojeni su sljedeći zakoni koji se tiču povećanja plata u Republici Srpskoj: Zakon o platama zaposlenih u organima uprave Republike Srpske - po hitnom postupku; Zakon o platama zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske - po hitnom postupku; Zakon o platama zaposlenih u oblasti prosvjete i kulture Republike Srpske - po hitnom postupku; Zakon o platama zaposlenih u javnim službama Republike Srpske - po hitnom postupku; Zakon o platama zaposlenih u institucijama pravosuđa Republike Srpske - po hitnom postupku; Zakon o platama zaposlenih lica u javnim ustanovama u oblasti zdravstva Republike Srpske - po hitnom postupku i Zakon o platama i naknadama sudija i javnih tužilaca u Republici Srpskoj - po hitnom postupku.

Poslanici su usvojili i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak - po hitnom postupku, kao i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o radu - po hitnom postupku.

Poslanici su usvojili i Zakon o izmjenama Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske - po hitnom postupku, uz Zaključak kojim Narodna skupština zadužuje Vladu da analizira važeći Zakon o krivičnom postupku, te da na osnovu izvršene analize razmotri potrebu donošenja novog Zakona o kričnom postupku Republike Srpske u redovnoj proceduri, uz učešće profesionalne zajednice i stručne javnosti.

Usvojeni su i sljedeći zakoni: Zakon o izmjenama Zakona o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara – po hitnom postupku; Zakon o kulturi; Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o opštem upravnom postupku; Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o matičnim knjigama; Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o izvršnom postupku; Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o sudskim taksama i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o naučnoistraživačkoj djelatnosti i tehnološkom razvoju.

www.bih-pravo.org