Autor Tema: Prijedlog zakona o elektronskom potpisu  (Posjeta: 1323 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline x

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 317
    • Profil
Prijedlog zakona o elektronskom potpisu
« u: Svibanj 21, 2019, 08:38:22 prijepodne »
Prijedlog zakona o elektronskom potpisu
Utvrđuju se pravna i normativna rješenja za uvođenje elektronske preporučene dostave, a proširuje se i spektar usluga koje certifikaciona tijela nude svojim korisnicima
21.05.2019.

Vlada Republike Srpske utvrdila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o elektronskom potpisu.

Osnovni razlozi za donošenje izmjena i dopuna Zakona o elektronskom potpisu Republike Srpske ("Sl. glasnik RS", br. 106/2015) posljedica su nove organizacije republičkih organa uprave Republike Srpske i terminološke su prirode. Donošenjem novog Zakona o republičkoj upravi ("Sl. glasnik RS", br. 115/2018) Ministarstvo nauke i tehnologije se transformisalo u Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, te je bilo neophodno izmjenu naziva Ministarstva evidentirati i u zakonima u kojima se Ministarstvo spominje.

Pored navedenog, dopunom Zakona o elektronskom potpisu Republike Srpske utvrđuju se pravna i normativna rješenja za uvođenje elektronske preporučene dostave. Uvođenjem elektronske preporučene dostave bolje se reguliše oblast elektronske razmjene podataka, a proširuje se i spektar usluga koje certifikaciona tijela nude svojim korisnicima.

www.pravobih.com