Autor Tema: Ravna Zemlja  (Posjeta: 4167 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Nesklad

  • Junior Član
  • **
  • Postova: 64
    • Profil
Ravna Zemlja
« u: Ožujak 12, 2019, 11:43:53 poslijepodne »
Osam razloga zašto bi moglo biti da je Zemlja ustvari ravna ploča:

1. Ne vidi se zakrivljenje. Bez obzira na položaj i visinu horizont je uvijek ravan, što potvrđuju brojne snimke i fotografije horizonta, ono što se vidi kroz prozor aviona ili sa viših položaja - uvijek je ravan horizont. Zato za potrebe 'zakrivljenja' koriste leće na kamerama da bi se vidio efekat zakrivljenja.

2. Ne postoji fotografija Zemlje, sve za šta se misli da su fotografije ustvari su grafike ili crteži, (tzv. 'composite pictures' - 'fotografije' sastavljene iz više manjih dijelova, a ne fotografije). Ponekad te 'fotografije' Zemlje s različitih putovanja na Mjesec prikazuju različite veličine kontinenata, drugačiji njihov položaj ili oblik, a to ne bi bilo moguće ako bi se radilo o pravim fotografijama, a i vrlo je upitno da li se ikada moglo putovati na Mjesec i postoji li tehnologija za to. I da postoji, šta sa van Allenovim pojasom koji je navodno smrtonosan za ljudsku posadu zbog visoke radijacije?

3. Na ravnoj vodenoj površini, prema proračunima o zakrivljenju Zemlje, nakon 10 kilometara dolazi do pada horizonta, odnosno predmeti na toj površini trebaju 'zaći' za horizont posmatrača, a na udaljenosti od 20 do 30 kilometara trebali bi biti prilično ispod horizonta, no mi ih često i dalje vidimo golim okom, a pogotovo alatima kao dvogled ili durbin. Postoje mnogi poznati slučajevi kada bi se signal svjetionika ili neka druga tačka mogla vidjeti i sa više desetaka ili preko stotinu kilometara udaljenosti, što u slučaju kugle, zbog zakrivljenosti, ne bi bilo moguće.

4. Avionski letovi imaju potpuno nelogične rute. Gledajući kartu okrugle Zemlje za većinu letova rute su potpuno besmislene, npr. letovi iz Južne Amerike lete u južnu Afriku preko Bliskog Istoka, što nema smisla sve dok se ne pogleda karta ravne Zemlje prema kojoj je Bliski Istok između ova dva kontinenta, na pola puta, zbog čega se mora preći preko tog dijela. Karta ravne Zemlje nalazi se na logou Ujedinjenih nacija.

5. Nikad se ne vidi druga strana Mjeseca, što je prilično neobično ako se tvrdi da je Mjesec okruglo tijelo koje rotira oko svoje ose i kruži oko Zemlje. Mjesec ne reflektuje Sunčevu već svoju zrači vlastitu svjetlost. Mjesečeva svjetlost je hladna, kada bi to bio odsjaj Sunca svjetlost bi bila topla.

6. Sunce nejednako obasjava Zemlju, što je nelogično ukoliko je riječ o ogromnoj kugli naspram male Zemlje. Polovina Zemlje bi trebala biti jednako osvijetljena, a druga polovina u mraku jer je Sunce ogromno, te sa te udaljenosti od 93 miliona milja ne bi trebao biti bitan položaj Zemlje zato što Sunce obasjava velikom svjetlošću i toplinom, tako da bi razlike u temperaturi morale biti puno manje. Također, Sunčeve zrake padaju na Zemlju pod različitim uglovima, što je nemoguće ako je riječ o tolikoj udaljenosti, već sugeriše da, ako je ugao zraka Sunca različit, Sunce puno manje i puno bliže Zemlji.

7. Navodno, Zemlja se vrti 1600 kilometara na sat, što niko ne osjeća. Vožnja u autu se osjeća u svakom trenutku, a mnogo veću brzinu okretanja Zemlje ne osjećamo. Ako se Zemlja okreće tom brzinom avioni bi imali velikih problema u putovanjima jer bi morali putovati zajedno s rotacijom ili u smjeru suprotnom rotaciji, a takvi problemi nisu zabilježeni. Opravdanje za to je navodna rotacija cijele Zemljine orbite uz Zemlju, ali ako se i orbita okreće zajedno sa Zemljom to bi značilo da sve što ulazi u orbitu nalijeće na brzinu od 1600 km na sat. Dakle, kada bi zaista putovali u Svemir i vraćali se, suočili bi se s orbitom koja se vrti zapanjujućih 1600 km na sat, a ni jedan navodni satelit, sonda ili letjelica nikada nisu iskusili ni najmanji problem, već to jednostavno objašnjavaju kruženjem i polaganim uključivanjem. Pokušajte sto puta kružiti i polagano se uključiti u auto koji se kreće 160 km na sat, a onda zamislite kako bi to bilo da je riječ o deset puta većoj brzini.

8. Ni jedan predmet na svijetu ne privlači manje predmete, ne postoji ni jedan dokaz za gravitaciju i jedino što je opravdava je heliocentričnost i teorija. S druge strane Zemlja je toliko jaka da u svojoj gravitaciji drži Mjesec, no u isto vrijeme Mjesec koji je privučen Zemlji uspijeva privlačiti oceane koje Zemlja ne može zadržati?!
Offline x

  • Član foruma
  • ***
  • Postova: 324
    • Profil
Odg: Ravna Zemlja
« Odgovori #1 u: Ožujak 16, 2019, 03:33:59 poslijepodne »
Drug mi jedan vjeruje da je zemlja ravna i svaki dan gleda na Youtube snimke  :)