Autor Tema: Šta bi vozači u Sarajevu trebali znati  (Posjeta: 12269 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline gokart

  • Novi Član
  • *
  • Postova: 48
    • Profil
Šta bi vozači u Sarajevu trebali znati
« u: Lipanj 17, 2016, 11:42:59 prijepodne »
Davanje znaka (žmigavca) za prestojavanje nije poziv na utrkivanje

Kada vozač da žmigavac kao znak da će se prestrojiti u lijevu ili desnu traku, drugi vozač koji se nalazi iza , a u traci u koju bi prvi vozač da se prestroji, u pravilu ovaj drugi naglo ubrza. Ako je daleko 10, 20, 50 metara, ako pomisli da bi mogao stići da prođe, prije nego se prvi vozač prestroji, on će ubrzati pa ko bude brži :)

Uvaljivanje bez žmigavaca

Ako vidi malo prostora za uvaljivanje, a treba da se prestroji, hadžo će ga svintat! Ako ga neko udari nema veze! Dogovorit će priču za osiguranje. Kod ovih slučajeva su najboje face, dok se uvaljuje lik je mrtav hladan, ako se "kucne", dobija lice miksa potonulih lađa i panike. Nenadjebivo! Mada, kad se na umu ima ubrzavanje kolega vozača, nakon što daš žmigavac za prestrojavanje, uvaljivanje i ima smisla, samo se ne isplati.

Sviranje prvom u nizu na semaforu nakon što se žuto svjetlo upali

Šta reći! Ljudi, imajte strpljenja! Što bi neko kretao na žuto? .ebo vas instruktor!

Vožnja sa dugim svjetlima

Puno vozača noću vozi sa trajno upaljenim dugim svjetlima. To je pravo iritantno, a ugrožava i onog ko vozi sa dugim svjetlima, vozilo iza kojeg sa dugim svjetlima osvjetljavate, vozila iz suprotnog smjera i pješake. Ukratko, vozač ispred auta sa dugim svjetlima je zasljepljen i ne vidi dobro. Po gradu duga svjetla uglavnom nisu potrebna.
Meni se desilo da je iza mene vozio čovjek koji držao upaljena duga  svjetla i zalijepio se na nekih 15 metara, na cesti Zenica - Doboj. Vozili smo tako neko vrijeme dok samo mogao trpiti, smanjio sam brzinu na 20, pustio ga da prodje, upalio duga i onda smo tako vozili. Bilo je stvarno lakše :)

...
« Zadnja izmjena: Lipanj 19, 2016, 05:07:55 poslijepodne od gokart »Offline adnannn

  • Novi Član
  • *
  • Postova: 44
    • Profil
Odg: Šta bi vozači u Sarajevu trebali znati
« Odgovori #1 u: Lipanj 10, 2018, 05:53:07 poslijepodne »
Ovo za vožnju do Doboja extra.

Trebao si se onda zalijepit za njega upalit mu gasit duga 😂😂😂