Autor Tema: Pecena orada u vinu  (Posjeta: 67 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline meistgesucht

  • Novi Član
  • *
  • Postova: 8
Pecena orada u vinu
« u: Lipanj 10, 2018, 02:56:39 poslijepodne »
Pečena orada u vinu


Orada je jedna od najcjenjenijih bijelih riba, a ovako pripremljena osobita je poslastica. Kao prilog poslužite kuhanu blitvu s krumpirom, koji se razlikuje u omjerima namirnica, ali su začini posvuda isti: maslinovo ulje, češnjak, papar, Vegeta.

 Priprema

    1.
    Oradu očistite i osušite izvana i iznutra upijajućim papirom. Prije pečenja uzdužno je zarežite i pospite s malo soli i papra.
    2.
    Krumpir narežite na ploške, malo posolite i pouljite pa izmiješajte. Zatim ga stavite u pleh, pa po njemu složite pripremljenu ribu i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200°C. Pecite oko 50 minuta, uz povremeno premazivanje uljem.
    3.
    U međuvremenu pripremite mješavinu od vina, malo vode ili ribljeg temeljca, ulja, nasjeckanog peršina, češnjaka, ružmarina, lovorova lista, limunova soka, malo soli, papra i Vegete.
    4.
    Pri kraju pečenja prelijte je pripremljenom mješavinom.

Posluživanje

Pečenu oradu s krumpirom možete iznijeti na stol u posudi u kojoj se pekla.
Savjet

Tijekom pečenja ribu po potrebi prekrijte aluminijskom folijom.